Masfiza's FotoPage

By: Masfiza Saleh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Wednesday, 12-Jul-2006 15:17 Email | Share | | Bookmark
Akhirnyer....

computer genius ahaks!(fr aida)
serius baru nak seimbang
nie dah terer
View all 19 photos...
hehehehe hi kengkawan...
sorry ler lambat update fotopages nie... malas nak mampus....
nie gambo terbaru terlama semua ada.. for sure hampir semua gambo budak kenit tu dan adalah sikit gambo pegi melancong within 7 month... byk sgt gambo so terpaksa kurangkan download.. tak larat
ohh dia dah pandai jalan and birthday pun dah lepas last May 12. tulah kemalasan membara nak download sbb byk keja hehehehe (keja tido)
oklah enjoy the pic and say hi too everyone...
miss all of u
take care..
Mas


Monday, 19-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Trip to Belfast!! 19 Dec 2005 - 2 Jan 2006

Dalam Ferry
Irfan budak baik...
Ferry Besar
View all 60 photos...
Hellooooo everyoneeeeee....

Fuuuhhhhhh at last sampai ke Belfast dan balik ke Aberdeen dgn selamat.... Alhamdulillah...
Trip nak pegi Belfast penuh ngan adventure even lepas sampai Belfast pun macam2 dugaan ada... fuhhh.. sebelum bertolak ke Belfast kereta dah buat hal lah plak.. air bocor so kena repair macam2 baru boleh elok...

Hari masa nak bertolak dah terlambat 1 jam sbb Irfan dan mak Irfan lembab, byk sgt benda nak buat sampai at the end lupa nak buang sampah... hmmmm.. bertolak jam 10.30pagi dari Aberdeen ke Stanrare(tah betul ke tak ejaan aku tak ingat), ferry terminal sejauh 250mile(so kire sendiri ler berapa km) fuhhh jauhhh.. sbb dah lambat nak kejar ferry jam 3.15pm so tak berenti kat mana2 pun.. lalu Dundee, Perth ok biler masuk Glasgow sesatttttt selam 1/2 jam.. jam dah tunjuk pukul 1.30pm baru lepas balik ke jalan yg betul... straight tak berenti, drive 80mile perhour (about 130km perhourlah) sejauh lebih kurang 100mile lagi dari Glasgow ke Stanrare(ferry terminal)... dugaan paling teruk matahari kat depan mata all the way to Stanrare memang tak nampak apa2 so doa byk2 jelah lah. Sampai Stanrare dapat tengok ferry dah berlepas!!! sampai sana ferry tolak 5 minit awalll rupanyer cissss... nasib baik dapat tukar ticket tapi kena tggu sampai 7.50pm baru berlepas.. fuhhhh penat masa tuuuu tuhan jelah tau macam mana Isa drive sampai aku dah kecut perut... tapi at the end sampai gak Belfast jam 9.40pm... nasib baik Irfan budak baik tak byk buat hal..

Kat Belfast bestttt.. rumah Marinah and Gary very nice even the kids is so cuteeee... paling geram ngan Natasha, adorable betul... kitaorg sempat pegi rumah Gary mother and father before christmas eve and after christmas.. such a nice people...
kitaorang sempat pegi Giant Cosway.... huhhhh cantik giler tmpt tu.. tak terkata macam mana cantik nyer tempat tu.. pegi sendiri baru tau... tapi sejuk kat sana sbb dekat tepi laut so angin kuat betul...
ohh kitaorg pegi gak Queens University .. besar dan cantik university tu and very old... ohhh itulah tempat Marinah and Gary fall in love hehehe... nak pegi satu lagi tempat masa kat Belfast tapi cuaca buruk betul..

Cuaca paling buruk masa kereta kitaorg accident langgar kereta sebelah jalan... hmmmm nasib tak baik sbb masa kitaorg keluar actually nak pegi beli barang and cuaca kabus tebal.. hmmm tak biasa ngan jalan yg licin so skided (nasib baik pemandu tu tak gol)... gambo kat bawah tu kereta Isa kemek teruk kat tepi... disebabkan accident masa Christmas eve so tak ada org nak repair sampai new year... masalah nyer kitaorg book ferry 2 Jan nak balik and Isa ada class/exam so tak boleh tunggu, kitaorg decide trade in kereta tu dan beli baru... (macam beli keta kat pasar)... anyway keta kat sini second hand murah jer.... dalam rm1k-2k dah bleh dapat keta... kat Malaysia huhhhh tak ada 10k, second hand pun dalam mimpi jelahhhhh...

Macam2 benda berlaku dlm masa 2 minggu kat sana.. paling kelako masa keta baru beli tak bleh start sbb batery kong... hmmm ada2 jelahhhh...tapi last day kat sana mmg sedih betull sbb tak tau biler lagi nak jumpa diorg sekeluarga... fikir balik pun rindu ngan budak2 tu... harap2 diorg datang Aberdeen pula lepas nie...

on the way balik ke Aberdeen Alhamdullillah semua berjalan lancar.. yg pelik nyer masa pegi mengambil masa 5jam dgn kelajuan 130km sejam tapi masa balik mengambil masa 5 jam gak siap berenti bagi Irfan susu dgn kelajuan 110km jer... pelik kannnn... Tuhan maha kuasa..... semua nie ketentuan Dia.. tapi baguslah semua berjalan dgn lancar harap dapat pegi jalan lagi lepas nie... next journey pegi London!!!! hehehehe...

fuuhhhh panjang betul cerita aku kali nie.. cukuplah sampai disini saje dari Aberdeen, Scotland... cerita lagi nanti dgn gambar terbaru Irfan semakin besar dan hampir nak pandai merangkak dan pandai byk songeh...
rindu giler ngan Malaysia, family dan kengkawan semua.. aku rindu negara yg panas dan bleh pegi mana2 tak kisah pasal jalan licin ker apa ker... huhhh...

oklah korang semua jaga diri semua... kirim ler salam ngan sesapa yg aku kenal... tak sabar nak balik Malaysia hopefully this coming October kot... hehehe

luv u all


Wednesday, 7-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Almost Winter time... duduk umah jer

Laut Aberdeen
Candid
Sejuk giler!!
View all 35 photos...
Hi Korang...
Nie ler gambor anak aku belajo duduk.. terbalik2 dia...
kat sini buat masa nie mmg aku duduk umah jer.. nak pegi mana? Aberdeen nie kecik jer nak jejalan melawat tapi time nak winter so byk benda tutup... pokok bunga cantik2 pun dah mati tak sempat nak bergambar pun.. so semua activity melawat ditangguhkan lepas winter nanti... sbb tu skrg duduk umah jer.. seperti kata Fasha not so desperate housewife lahhhh... hehehehe
Anyway aku akan pegi Belfast 19th Dec nie.. Isa cuti sebulan so sambut Krismas and tahun baru kat rumah kakak dia selama 2 minggu.. heheheh free accomodation ler... so next year aku download ler gambar baru...

oklah enjoy the picture and take care everyone...
luv all
Mas


Wednesday, 16-Nov-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
After Raya...

Irfan belajar duduk!
hehehe
nak mamammm
View all 44 photos...
Hi everyoneee...

Selamat Hari Raya semua.. kat sini raya macam tak raya.. tapi takper masak still macam hari raya..
kat sini mmg tak ada benda nak buat sbb selalu hujan dan sejuk giler!! pagi tadi bangun tido ada salji kat luar... sejuk!! selalu jejalan pegi shopping jer.. sementara tgh kaya hahahha...

gambor ni ambik masa lelain so enjoy the picture!! baru pegi beberapa tempat jer sbb selalu hujan dan byk tmpt tak bukak.. pegi castle hari tu pun tak bukak so ambik gambar kat luar jer... diorg bukak masa summer nanti... pegi forest ingat ada scuplture tapi hampeh tak jumpa sbb tak perasan.. kena bawak Irfan berat betulll...nak bawak stroller susah sbb dlm hutan... yg lelain nie semua gambar sesaja ambik.. hahhh yg ada makanan tu aku lah tukang masak.. hehehe

oklahhh... winter hampir menyusul, so lepas nie gambor dlm saljilah plak.... mmg tak ada keja macam nie lahh tapi best!!!!...

take everyone...
love
Mas


Tuesday, 18-Oct-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
My 1st week

geram!!!
semakin besar
 
View all 19 photos...
Hello everyone...
at last I got this downloaded... fuhh!!
not an IT expert that's the problem...
anyway enjoy everyone... I will send other picture from time to time, please keep track..

Love always
Mas


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net